Van klassiek schoonheidsspecialiste naar ontspanningscoach voor vrouwen in de overgang.

Hoe het begon

Als klein meisje kon ik van 2 dingen geen genoeg krijgen:

  • mezelf in allerlei bochten wringen en de wereld op zijn kop zien
  • mijn poppen en barbies een totale make-over geven.

Het eerste deed ik jarenlang in mijn kinder- en tienerjaren als ‘keurturnster’, zoals ze dit in die tijd benoemden. Later schakelde ik over op dansen tot mijn lichaam begon tegen te sputteren.

Het tweede ontwikkelde ik meer en meer tijdens mijn opleiding in avondonderwijs tot schoonheidsspecialiste/pedicure. Hierin kon ik mijn interesse in het menselijk lichaam en mijn passie om mensen mooi te maken aan elkaar koppelen.

Ik startte in de jaren ’90 een schoonheidssalon in bijberoep waar ik allerlei behandelingen aanbood, gaande van epilatie, gelaatsverzogingen, pedicure tot kleur-en stijladvies.

HET ROER OM

De laatste jaren merkte ik dat mijn klantenbestand mee evolueerden met mij en kreeg meer en meer 40+ vrouwen over de vloer die nood hadden aan rust en ontspanning.

Ondertussen had ik yoga ontdekt. Mijn lichaam had zoveel deugd van die zachte bewegingen en van het stretchen van mijn spieren. Ik ging een opleiding volgen tot holistische-therapeutische yinyoga teacher zodat ik ook andere vrouwen hierin kon begeleiden.

Ik begon meer en meer het verband te zien tussen de overgangsfase en de verschillende ‘ongemakken’ of kenmerken die ik bij mezelf zag, en ook hoorde van mijn klanten.

Ik ging verder op onderzoek uit en verdiepte me in de overgang en menopauze. Wat wist ik daar zelf weinig van af! En wat een taboe rust er op deze levensfase van een vrouw.

Holistische praktijk SLOWW* was geboren en mijn missie werd duidelijk: het taboe rond de overgang uit de wereld helpen en de 40+vrouw zoveel mogelijk kennis bijbrengen over deze zo belangrijke levensfase. Want hoe meer je er over weet, hoe meer je in jouw vrouwelijke flow komt en hoe beter je deze periode ziet als iets moois, als iets nieuws dat mag bloeien in jouw Tweede Lente.

*SLOWW staat voor soepel en ontspannen ouder worden, met dubbele w om te vertragen en met de W van Wijze Vrouw