Van klassiek schoonheidsspecialiste naar overgangsexpert en welzijnscoach voor 40+ vrouwen

Hoe het begon

Als klein meisje kon ik van 2 dingen geen genoeg krijgen:

  • mezelf in allerlei bochten wringen en de wereld op zijn kop zien
  • mijn poppen en barbies een totale make-over geven.

Het eerste deed ik jarenlang in mijn kinder- en tienerjaren als ‘keurturnster’, zoals ze dit in die tijd benoemden. Later schakelde ik over op (Jazz)dansen tot mijn lichaam begon tegen te sputteren.

Het tweede ontwikkelde ik meer en meer tijdens mijn opleiding in avondonderwijs tot schoonheidsspecialiste/pedicure en tijdens mijn vele bijscholingen. Hierin kon ik mijn interesse in het menselijk lichaam en mijn passie om mensen mooi te maken aan elkaar koppelen.

Ik startte in de jaren ’90 een schoonheidssalon in bijberoep waar ik allerlei behandelingen aanbood, gaande van epilatie, gelaatsverzogingen, pedicure, tot workshops make-up en kleur-en stijladvies.

Het roer om

Mijn klantenbestand evolueerde mee met mij en ik kreeg meer en meer 40+ vrouwen over de vloer die nood hadden aan rust en ontspanning. Rust en ontspanning die zo nodig is in onze hectische maatschappij. Ik integreerde in mijn verzorgingen meer en meer holistische tools zoals aromatherapie, edelsteenmassage, klankschalen… en vond een eigen unieke manier om zowel de rust en ontspanning  te geven als die ook te ontvangen. Neem zeker eens een kijkje wat die Unieke Energetische Beleving inhoudt. 

Omdat ik zelf altijd zo rustig en ontspannen was na een yogales en omdat mijn lichaam zo’n deugd had van die zachte bewegingen en van het stretchen van mijn spieren, besloot ik om een opleiding te volgen tot holistische-therapeutische yinyoga teacher. Zo kon ik ook andere 40+ vrouwen hierin verder begeleiden. Hier vind je de verschillende yogastijlen die ik aanbied. 

200 uren waarin ik ondergedompeld werd in o.a. yogafilosofie, chakraleer, fascia, 5-elementenleer en meridianen uit de TCM (Traditional Chinese Medicine). Vooral dat laatste boeide me enorm en ik verdiepte me er nog meer in.  Wist je trouwens dat ze in de TCM een hele mooie verwoording hebben voor de periode na de menopauze of postmenopauze? De Tweede Lente, geef toe, dat geeft je toch direct een ander gevoel?  

Ik zag al gauw het verband tussen de emoties en gevoeligheden die horen bij de 5 elementen en de ‘ongemakken’ of kenmerken die ik bij mezelf zag, en ook hoorde van mijn klanten. Kenmerken, signalen, klachten of hoe je het ook wil noemen, die bijna nooit gelinkt worden aan de overgang of menopauze. 

Ik ging verder op onderzoek uit en verdiepte me in de overgang en menopauze. Wat wist ik daar zelf weinig van af! En wat een taboe rust er op deze levensfase van een vrouw.

Overgangsexpert

De overgang houdt echt veel meer in dan die opvliegers en het nachtelijk zweten. Het gebeurt ook niet van de éne dag op de andere. Het is een periode, een hele fase, een proces om van de archetype Moeder naar de Crone, de Wijze Vrouw te evolueren. 

Ik heb een andere kijk op deze levensfase. Ik ben een expert op mijn vlak van de overgang. 

Expert en ervaringsdekundige op energetisch gebied. Ik heb het niet over hormoonsuppletie, voeding, supplementen…Wel over jouw vrouwelijke authenticiteit, jouw VROUW-ZIJN in deze magische levensfase. En daarvoor gebruik ik mijn vrouwelijk levenswiel. Een eigen samengesteld jaarwiel met invloeden van oude Westerse en Oosterse wijsheden. Een levenswiel dat het ritme van de natuur volgt, jouw cyclisch ritme als vrouw. 

Geniet, straal en schitter in jouw Tweede Lente!