Lughnasadh (spreek uit als Loenaasaa) of Lamas

loenaasaa

1 augustus - midden in de zomer

1 augustus, we zitten midden in de zomervakantie. Hoe heb jij de zomer al ervaren? 

Ik heb al enorm genoten van het vele buiten zijn. Zowel in het bos als aan zee, maar evengoed hier in mijn tuin wat chillen en lezen in de hangmat. 

reading, hammock, relax-1567669.jpg

Eind juli/begin augustus was bij de Kelten de mooiste tijd van het jaar. Het was de tijd van oogsten en ze vierden volop feest waarbij de god van het licht (Lugh) werd vereerd. 

De jaarfeesten zijn voor mij een mooi moment om nog meer stil te staan bij het ritme van de natuur, bij het cyclische van licht naar donker en terug, bij de wet van Ritme, zowel buiten mezelf als in mezelf. 

Deze periode laat me ook voelen hoe ik straks, in de herfst en winter, de meest donkere tijd van het jaar, wil leven en werken. Hoe ik verder mijn vrouwelijke flow nog meer mag inzetten en meebewegen met de cyclus van de natuur. Mijn Yinfase optimaal benutten om helemaal op te laden. Zo buiten, zo binnen. 

Ik mag nu ook gaan oogsten en de vruchten plukken van hetgeen ik in de lente heb gezaaid en geplant. Er komt vanaf september zoveel moois aan. 

Lughnasadh wordt tegenwoordig op 1 augustus gevierd maar oorspronkelijk was dit een maanfeest. Je kan het dus evengoed vieren met volle maan op 12 augustus (of enkele dagen erna). 

Mijn eigen jaarwiel

In mijn eigen jaarwiel verbind ik de oude wijsheden uit het Westen en Oosten met elkaar. 

De Keltische Jaarfeesten en de daarbijhorende 5-elementenleer uit de TCM (traditonele Chinese geneeskunde).

Bij Lughnasadh of Lamas hoort het Aarde-element. Het element dat hoort bij de nazomer, de periode tussen de zomer en de herfst. Het Aarde-element hoort ook bij alle tussenseizoenen en bij overgangen. 

Daarom vind ik dit element of deze energie zo belangrijk tijdens de overgangsfase. Een magische fase in het leven van de vrouw. 

Meebewegen met de cylcus van de natuur, de energieën begrijpen en leren voelen, de Wet van Ritme toepassen op mijn leven en werk, heeft me al zoveel goeds gebracht.

Dag gun ik jou ook, de Magische Vrouw op weg naar de Crone. Volop genieten, stralen en schitteren in de tweede helft van jouw leven, of zoals ze in de TCM zeggen: jouw tweede lente. 

Wil jij ook die sparkle terug vinden?

hd wallpaper, sign, saying-7251489.jpg

Op 15 augustus kan je alvast komen relaxen en ontspannen tijdens mijn SLOWW-Relax en Heal-Cirkel.

Daarnaast kan je ook regelmatig in mijn besloten Facebookgroep ‘Bewust door de overgang’ heel veel tips en tricks krijgen. 

Verder vind je mijn aanbod ook altijd terug op mijn website en kan je me volgen op Facebook en Instagram

Geniet verder van een schitterende nazomer, wees mild voor jezelf en volg jouw eigen ritme. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *